העתקה

לעיתים כאשר בונים במגרש יש צורך להעתיק   חלק מהעצים  באתר (מינים מסויימים) של עצים אשר ראויים  להעתקה, היום הנהלים פחות ופחות בעד העתקה ויותר בכיוון  של ערך חליפי ופיתוח נופי, אולם במידה ויש החלטה להעתיק עץ נדרש ליווי ופיקוח ופרוטוקול מוסדר על מנת שהעץ ייקלט כראוי ולא יהפוך ל"נכה" עץ תקוע  מעין פסל ירוק אלא יקלט וימשיך לגדול במקומו החדש.

בקרת מזיקים

בעיית המזיקים בגינון הינה פחות קריטית מאשר בחקלאות מכיוון שהמינים בגינון הם מגוונים והמזיקים בד"כ לא מגיעים לסף גבוה עד להשמדת צמחים, ומעבר לכך הפגיעה איננה פגיעה כלכלית כמו בחקלאות מסחרית, בכל זאת לעיתים אנו נדרשים לנטר ולהתערב גם בגן הנוי, נקודת ההתערבות בגן הנוי אם בכלל הינה מאוד בעייתית וחמקמקה, בעזרת ליווי ויעוץ נכון ניתן להתמודד איתה

תכנון צמחיה

כאשר מתכננים ומקימים גן הכל נראה בהתחלה מלבלב ויפה אולם עם הזמן התמונה משתנה, התנאים הנדרשים לצמחים שונים הינם שונים, כמות הקרינה (שעות האור והצל) כמויות צריכת המים  והטיפול הגנני הנדרש לצמח הם שונים.

המגמה ששלטת הינה תכנון גינון בר-קיימא, פחות השקיה, פחות גיזומים, פחות הדברה כימית ומכנית. אנחנו עדיין זקוקים למנת ה"ירוק שלנו אבל כבר לא מוכנים לשלם כל כך הרבה על מים ועבודה. וכאשר מתכננים עם הכוונה הזאת ניתן לחסוך המון בעלויות אחזקה ועדיין להשאר עם גינה יפה ומטופחת, שגם אם נשכח להשקות אותה תקופה היא תראה טוב ויפה.

טיפול במחלות ומזיקים

בחקלאות כאמור  סף הנזק  ממחלות ומזיקים הוא מוגדר וברור, העניין הוא כלכלי ואין הרבה שאלות והתלבטויות באשר לטיפול בחומרי הדברה וריסוסים למיניהם, הכל מוסדר והפרוטוקולים מוכנים פשוט מיישמים וזהו, לא כך בגינון שם סף הנזק והכלכליות לא ברורים וחד משמעיים ולעיתים מתלבטים האם יש או אין צורך בטיפול והדברה. (לרוב כאמור אפשר להימנע)  אבל מתי ואיך ואם בכלל…

יש עוד עניינים שנלקחים בחשבון כמו עלות תועלת, איזון מזיקים וטורפים, פגיעה במבקרי הגן על שתיים ועל ארבע…

את כל אלה ניתן לסקור ולכמת ולהגיע להחלטה מושכלת על מנת להימנע מפגיעה במבקרים והוצאות מיותרות.

אשמח להיות לעזר ולייעץ בנושאי הדברת מזיקים ומחלות.

ייעוץ לגינון בר קיימא

עם עליית מחירי המים והקצאות השונות, עלות מחירי האחזקה…. העיריות והרשויות ומשקי הבית  מנסות לתכנן טוב יותר את השטחים המגוננים, אם זה לתכנן בשתילה של מינים שדורשים פחות מים ופחות טיפולי אחזקה, חיפויים על מנת למזער טיפולי עשביה והשקיה, תכנון שתילות וביצוע של גנים שעלויות האחזקה בהם יהפכו לרכיב שולי טוב אם לא שולי אז פחות…

הכל מתחיל מקונספט של תכנון בר קיימא, המציאות מחייבת, ריבוי האוכלוסיה והכשרת שטחים מגוננים נוספים במרכזי ערים מחייבים הערכות ומחשבה.

תחשבו על גן זן יפני.